RIDESKOLENS HOLD

Begynderhold A (ca. 4 – 6 år)

Her er ikke tale om egentlig ride undervisning - men snarere om ride tilvænning. Selve undervisningstiden på "trækholdet" er max. ½ time.
Ponyen trækkes i ride huset af far eller mor. Den anden ½ time foregår i stalden, hvor eleven med hjælp fra underviser sadler op og af.
Meningen med holdet er dels at forberede eleven til at kunne ride selv og dels at gøre eleven fortrolig med ponyen og selve ridningen. 
Som helt ny elev skal de mest basale ting indenfor ridning læres at kende. Eleven skal lære at starte og stoppe, holde på tøjlen, blive tryg ved ponyen og dens bevægelser og der arbejdes på at lære at styre ponyen selv, så far eller mor kan slappe af imens.
Eleven må gerne bruge cykelhjelm under ridning. Vi har ride hjelme til udlån, men anbefaler alligevel de helt små ryttere at medbringe egen cykelhjelm.


Begynderhold B (fra ca. 6 år)
Her starter den rigtige ride undervisning. Eleven lærer at strigle og sadlen op. Selve undervisningstiden på ”Begynderhold” er ca. 35-45 min.
At sidde op på hesten, styre den og blive tryg ved den. Der rides i ridehuset i skridt, trav og de – der har mod på det – i galop.
Elever på begynderhold kan have brug for at far eller mor trækker ponyen i starten. Der øves på letridning, balance og meget andet.
I undervisningen indgår der også tid til lære at sadle op og af, få teori om hestens røgt og pleje, anatomi og adfærd.
Man skal derfor være forberedt på, at der vil være lektioner hvor man kun rider den halve tid.
Til gengæld er det sjovere og mere sikkert at gå til ridning, når man ved mere. 

På et begynderhold A og B er der forskel på hvornår den enkelte elev er klar til nye udfordringer.
Når eleven er klar - finder vi sammen et nyt hold, som passer. Eleven skal derfor være indstillet på at skifte hold for at få flere udfordringer. Holdskiftet sker først når eleven er klar og ønsker nye udfordringer.

Selve undervisningstimen vare ca 30-40 min.

Letøvet A
Eleven rider selvstændigt i skridt, trav og snart galop og kan selv sadle pony/hest op og af. Vi starter så småt med at lære dressurøvelser og når lejlighed og vejr tillader det, så rider vi ude eller i skoven. Selve undervisningstiden på "let øvet hold " er 40-50 minutter.

Letøvet B
Eleven rider selvstændigt i alle gangarter og kan selv sadle pony/hest op og af. Vi introducere de lidt sværere dressurøvelser og spring og når lejlighed og vejr tillader det, så rider vi ude eller i skoven. Selve undervisningstiden på "let øvet hold " er 40-50 minutter

Øvet
Eleven rider selvstændigt i alle gangarter – både ude og inde. Vi prøver kræfter med de sværeste dressur øvelser. Selve undervisningstiden på "øvet hold " er 40-50 minutter

Spring
Springundervisning foregår under sikkerhedsmæssige forsvarlige forhold. Sikkerhedsvest er påkrævet. Eleverne på holdet bygger en springbane op sammen med underviseren. De får indblik i de enkelte springs opbygning, banens linjeføring og hvilke afstande, der skal være mellem forhindringerne. 
Bemærk! Eleven skal være tilmeldt øvet dressurhold for at kunne få spring undervisning.

Springundervisningen er et tilbud sideløbende med partridning (Helpart) eller deltagelse på dressur hold. Springundervisning kan som hovedregel ikke stå alene.

Vi kan bekræfte at SLRK er en del af DRF ElevSkole Cup 2024 - Vil dit barn gerne deltage i DRF ElevSkole Cup 2024, så læs link herunder og udfyld seddel med din underviser.


DRF ElevSkole Cup bestemmelser

DRF ElevSkole Cup 2024

Citat fra vinder af DRF ElevSkole Cup 2022

DRF Elevskole Cup giver holdånd og erfaring
Holdleder Stacie W. Sommer forklarer, at DRF Elevskole Cup har været gavnlig for elevskolerytterne i Vindinge Rideklub på flere planer.

”Turneringen har været en rigtig god oplevelse for pigerne, og den har givet dem venskaber på kryds og tværs. De har virkelig fået en holdånd, hvor de har heppet på hinanden i stedet for at være konkurrenter. Når de rider på nye heste, får de også en masse erfaring, de kan tage med sig. Og så er det bare dejligt, at elevskolen bliver prioriteret i denne turnering,” siger hun.